Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
29

Introductiehechtset met naald en draad

EduStitch is opgericht om jou snel en goed de basistechnieken van het hechten te leren. Omdat wij van mening zijn dat hechten en kleine chirurgische vaardigheden vaak onvoldoende aandacht krijgen in (para)medische opleidingen, vonden wij het een goed idee om een praktische lesmethode te ontwikkelen.

De lesmethode en het lesmateriaal van EduStitch zijn mede ontwikkeld en beproefd aan de Medische Faculteit van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en worden sinds 2008 in de praktijk toegepast en continue vernieuwd.

Inleiding

Je hebt de EduStitch e-learning los aangeschaft, een hechtset aangeschaft mét e-learning of je hebt je ingeschreven voor een klassikale basic surgical skills cursus. Je kunt nu meteen aan de slag met het doorlopen van onze e-learning. De basismodule die je nu voor je hebt, omvat de navolgende onderdelen:

  • basisprincipes van wondgenezing
  • risicofactoren voor gecompliceerde wondgenezing
  • eigenschappen van hechtmaterialen en instrumentaria
  • voorbereiding, verdoving en werkwijze tijdens het hechten
  • transcutane hechttechniek
  • alternatieve manieren van hechten
  • nazorg en verwijderen van hechtingen

Bij het hechten van een wond is een goede voorbereiding van groot belang. Wanneer moet je wel en wanneer vooral niet hechten? Welke hechttechniek en welk hechtmateriaal is geschikt voor een bepaalde situatie? En natuurlijk: hoe pas je de hechttechnieken goed en veilig toe? Deze e-learning geeft je met achtergrond informatie, afbeeldingen, video’s en interacties de juiste voorbereiding op de praktijk van het transcutaan hechten.

In de eindtoets kun je testen of je alles helemaal begrepen hebt. Eventueel doorloop je de stappen nogmaals. Voor deelnemers aan een van onze geaccrediteerde BSS cursussen geldt dat voor het verkrijgen van alle PE-punten zoals genoemd bij jouw cursusbeschrijving, het PE-punt voor de e-learning pas wordt toegekend wanneer je 70% scoort bij de eindtoets.

Doelgroep

Deze e-learning is bedoeld als basis voor iedereen die in de (para)medische praktijk zelfstandig moet kunnen hechten. Deze basismodule wordt binnenkort uitgebreid met specifieke modules per vakgebied.

Tijdlijn en werkwijze

Het doorlopen van deze e-learning duurt ongeveer 1,5 uur. Je kunt dit het beste in één of twee keer doen. Deze e-learning is niet alleen te gebruiken op een PC of laptop, maar ook op een tablet.
Op een aantal pagina’s staat een  -knop. Als je hierop klikt krijg je extra achtergrondinformatie te zien.

Veel succes en plezier met het doorlopen van deze basismodule hechttechnieken!

Aanvullende informatie en video’s

Heb je de e-learning doorlopen en wil je nu stap voor stap leren hechten op jouw hechtpad? Dan adviseren wij jou om ook de online hechtcursus te doorlopen. Je kunt de online hechtcursus vinden in jouw account.