Cursorisch onderwijs Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (CASH)

EduStitch verzorgt al jaren de Basic Surgical Skills cursus tijdens CASH 1.2 in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde. Dit cursorisch onderwijs is verplichte (of liever noodzakelijke) kost voor AIOS Heelkunde en vooropleiding assistenten van de Plastische Chirurgie, Orthopedie en Urologie en vindt tweemaal per jaar plaats.

In Papendal kwam in maart weer een grote groep leergierige AIOS bijeen om onder leiding van professionals uit het veld de fijne kneepjes van de hecht- en knooptechnieken en basis chirurgische vaardigheden te leren. Het niveau van de deelnemers liep zoals altijd zeer uiteen, wat het voor ons elke keer weer een extra leuke uitdaging maakt. Er werd deze keer naast een peeshechting, de verticale matras (donati) hechting, de Allgöwer hechting, een pulley-hechting voor weefsel waar veel tractie op staat, de rhomboïdflap om een huiddefect te sluiten, de bovenhandse en onderhandse glijknoop en de chirurgische knoop (bi-manueel), ook geoefend met het vastzetten van een drain. 

Om de technieken écht in de vingers te krijgen moeten de AIOS natuurlijk vooral veel blijven oefenen. Maar het niveau was al lang niet slecht! Allen hartelijk dank voor jullie enthousiaste deelname, NVvH voor de opdracht, B.E.N.G. voor de organisatie en ons docententeam voor de inzet! Tot in oktober!