E-learning Perineumletsel geaccrediteerd door KNOV

Kort na de lancering van onze e-learning Perineumletsel / Herkennen en herstellen van baringsletsel, is deze geaccrediteerd door de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV)! Verloskundigen die zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister ontvangen vanaf nu PE-punten wanneer zij de eindtoets van deze e-learning met voldoende resultaat hebben behaald.

Waarom is deze e-learning zo belangrijk?

Bij ruim 3 op de 4 vrouwen die vaginaal bevallen treedt baringsletsel op. De pijn die hierbij gepaard gaat heeft invloed op de fysieke, sociale en psychische toestand van de kraamvrouw. Onderzoek laat zien dat de techniek van de episiotomie, de hechttechniek, het gekozen hechtmateriaal en de kennis en vaardigheden van de zorgverlener direct invloed hebben op hoe goed baringsletsel herstelt. Zorgverleners voelen zich vaak onzeker door onvoldoende kennis en opleiding. Ze hebben niet voldoende ervaring of training gehad in het correct plaatsen van een episiotomie, het herkennen van sfincterletsel en geen hands-on training gehad voor de toepassing van de beste hechttechniek.

De e-learning ‘Perineumletsel’ van EduStitch is zo opgebouwd dat alle belangrijke facetten volgens de laatste (internationale) richtlijnen aan bod komen. (Na)scholing is van groot belang en is internationaal bewezen effectief. Zorgverleners die goed getraind zijn, hands-on en onder directe supervisie, zijn consistent beter in het herkennen en herstellen van baringsletsel.

Wij geloven dat een betere basis begint bij een goede basiskennis en praktische handvatten die door onze e-learning opgedaan kunnen worden. Zelfstandig, op het moment dat het jou of je collega ANIOS of verloskundige uitkomt, in het ziekenhuis, op de praktijk of thuis. En dat we daarmee samen de patiëntenzorg op de verloskamers verbeteren. En daarmee natuurlijk ook bijdragen aan een beter herstel van de kraamvrouw.

 

 

Deze e-learning is uitermate geschikt voor beginnende A(N)IOS gynaecologie en (PA) klinisch verloskundigen en zeker ook ter na/bijscholing van meer ervaren geboortezorg verleners.