EduStitch: Innovatief familiebedrijf in medisch onderwijs

Edustitch verbetert hechtskills met methode en materiaal

In de dynamische medische wereld is de juiste training en expertise op het gebied van de basis chirurgische vaardigheden van onschatbare waarde. EduStitch is 15 jaar geleden opgericht als aanvulling op de medische opleiding, waar hechtvaardigheden veel te weinig aandacht krijgen. Inmiddels rekenen we ook de opleiders zelf tot onze klantenkring en wordt in Nederland en België hechtonderwijs verzorgd met behulp van onze lesmethode en hechtmateriaal. 

Hechten op kunsthuiden
Wat begon als een signaal tijdens zijn opleiding geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, mondde uit tot de oprichting van Skills-Plaza. Een professionele leer- en trainingsomgeving om vaardigheden onder de knie te krijgen. Hilco Theeuwes bedacht om beginnende coassistenten in de avonduren de kunst van het hechten bij te brengen. Tijdens het opzetten van de hechtcursus ontdekte Theeuwes een tekort aan kwalitatieve oefenmaterialen. In samenwerking met studievriend Jan-Willem Potters en zijn oom Ton Theeuwes, orthopedisch schoenmaker, ontwikkelden ze hoogwaardige kunsthuiden. Dit bleek niet alleen een succes voor het skillslab, maar leidde tot de oprichting van EduStitch. Want waar in Rotterdam de behoefte aan hechtvaardigheidsonderwijs groot was, bleek dat in heel het land zo te zijn.

Geaccrediteerde trainingen en meer
Voor starters en medisch professionals die hun basis chirurgische vaardigheden willen verfijnen, biedt EduStitch inmiddels een scala aan lesmateriaal en skillslabinrichtingen, geaccrediteerde klassikale trainingen en e-learnings. Met de komst van zus Quinta ontwikkelde EduStitch zich tot een bloeiend familiebedrijf.

Hilco staat als traumachirurg bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) en als programmaleider Skillslab van het Erasmus MC met twee benen in de praktijk. Hij promoveerde in januari 2023 met zijn proefschrift Education Before the Job – Clinical Anatomy training as a basis for safe and efficient surgery. Zijn kennis en expertise is onontbeerlijk voor de blijvende ontwikkeling van onze lesmethodes en -materiaal. Dat zijn passie is overgeslagen op Quinta moge duidelijk zijn. Haar enthousiasme en energie is niet te stuiten en stelt EduStitch in staat om maatwerk te leveren en nieuwe klanten aan te trekken.

 

Meer weten? Neem een kijkje op de site of neem contact op met EduStitch via info@edustitch.com.