ETZ-chirurgen geven EduStitch hechtcursus aan medische vakgroep Mijzo

De vakgroep Chirurgie van het ETZ verzorgde onlangs de EduStitch geaccrediteerde hechtcursus voor de medische vakgroep van Mijzo. De traumachirurgen Hilco Theeuwes en Stefan van Zutphen en aios (arts in opleiding tot specialist) Anne-Catherine Kempeneers maakten deze bijscholing mogelijk en brachten zo hun kennis over op een grote groep verpleegkundig specialisten en specialisten ouderengeneeskunde.

“Nascholing in deze discipline is belangrijk. De oudere, vaak kwetsbare, patiënten behandel je het liefst in hun eigen woonomgeving. Daarom waren wij blij met het verzoek vanuit de medische vakgroep van Mijzo om bij hen op locatie in Geertruidenberg een Basic Surgical Skills cursus te verzorgen. Het was een mooie en leerzame avondcursus waarbij onder meer werd stil gestaan bij de verschillende achtergronden en situaties waarbinnen de zorgprofessionals te werk gaan in de dagelijkse praktijk. Als ETZ weten we hoe belangrijk kennisoverdracht is en kennen we het belang van autonomie en zelfredzaamheid in de eerstelijnszorg”, aldus dr. Hilco Theeuwes, traumachirurg in het ETZ.

De tekst gaat verder onder de foto.

 


Traumachirurg Stefan van Zutphen instrueert een van de deelnemers.

Wij hebben vanuit EduStitch deze nascholing gefaciliteerd, als erkende nascholingspartner voor medische professionals.

Mijzo is een zorginstelling waar cliënten terecht kunnen voor behandeling, dagbesteding en -behandeling, hospicezorg, kortdurend verblijf, revalidatie, wijkverpleging en wonen met zorg.

Arjan van Laak, basisarts ouderengeneeskunde Mijzo: “Een paar dagen na de hechtcursus kon ik de technieken direct inzetten bij een dementerende vrouw met een flinke hoofdwond. Zij kon binnen het verpleeghuis worden behandeld en hoefde hiervoor nu niet meer naar meer het ziekenhuis.”


De cursisten oefenen het hechten op een varkenspoot.

Bron: https://www.etz.nl/Over-ETZ/Nieuws/2023/07/ETZ-chirurgen-geven-hechtcursus-aan-Mijzo