Snijden en ondernemen?! Wat levert het op?

Vandaag organiseert de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde in Utrecht de CASH 2 Onderzoek&Onderwijs cursus. Hilco Theeuwes is als traumachirurg ETZ/programmaleider SkillsLab & Simulation Center Erasmus MC en mede-eigenaar EduStitch & AnubiFiX BV gevraagd om te spreken over de combinatie van al deze zorg- en onderwijsgerelateerde werkzaamheden. Hoe doe je dat? Waarom doe je dat? En vooral ook ‘zouden wij dit ook moeten willen of juist helemaal niet?’

Deze module van het Cursorisch onderwijs AioS Heelkunde (CASH) maakt onderdeel uit van het onderwijsplan van de NVvH. De aios die geïnteresseerd is in het starten met, op- of uitbouwen van wetenschappelijk onderzoek en/of het geven van onderwijs is hier vandaag aanwezig.

Los van ondernemersbloed heeft Hilco ‘onderwijs door de aderen stromen’, hij promoveerde dit jaar met zijn proefschrift getiteld Education Before the Job – Clinical Anatomy training as a basis for safe and efficient surgery. Veel van de vandaag aanwezige ambitieuze aios spelen vast en zeker met de gedachte ‘iets te gaan ondernemen buiten de gebaande paden’. Een weg te kiezen van vallen en opstaan, met tegenslagen maar als het goed is… ook veel voldoening.

Of deze weg voor hen weggelegd is mogen ze zelf invullen, Hilco heeft ze vandaag in ieder geval enthousiast gemaakt en geen spijt van zijn ‘weg’ en enorme veelheid aan ‘borden om op te schaken’. Hij besloot zijn verhaal met de woorden: “Durf ‘out of the box’ te denken en laat een beetje weerstand je niet weerhouden om je ambities na te streven.”

Doe er je voordeel mee!