Voorproefje docu ‘De Wereld van Eva’ in Beau

Op 25 mei brengt Videoland de serie ‘De Wereld van Eva’ uit: een documentairereeks van Eva Jinek over taboes rondom het moederschap. In de eerste aflevering zien we Hilco Theeuwes (traumachirurg / mede-eigenaar EduStitch) en Sam Schoenmakers (gynaecoloog-perinatoloog / docent EduStitch) tijdens onze geaccrediteerde hechtcursus voor verloskundigen.

EduStitch wordt in beeld gebracht als de partij waar verloskundigen terecht kunnen om goed en kundig te leren hechten. Omdat het herkennen van baringsletsel en het herstellen hiervan in de opleiding niet genoeg aan bod blijkt te komen. Door op eigen initiatief de cursus van EduStitch te volgen hoeven verloskundigen deze ervaring niet (pas) in de praktijk op te doen. Zoals nu helaas vaak wel het geval is.

Niet vaardig zijn in het herkennen en herstellen van perineum letsel wordt in de eerste aflevering van ‘De Wereld van Eva’ in verband gebracht met problemen waarmee veel moeders na de bevalling te maken krijgen: zoals urineverlies en pijn bij geslachtsgemeenschap.

De gehele serie is vanaf 25 mei 2022 te zien op Videoland, deze video toont een compilatie van de uitzending van Beau op RTL4 van 20 mei jl.